2011. január 19., szerda

Karácsonyi ajándék muffin variációk

Akár gyerekek is el tudják készíteni, de akár barátnőknek is nagyon jópofa ajándék:
1.
Kaldeneker György receptje:www.kaldeneker.hu
Karácsonyi ajándék muffin
Hozzávalók: 25 dkg búzaliszt, 5 dkg zabpehely, 2 teáskanál sütőpor, 2 teáskanál őrölt fahéj, 2 teáskanál mézes sütemény fűszerkeverék, 10 dkg dió, 15 dkg vegyes tropical aszalt gyümölcskeverék, 10 dkg barnacukor.
Karácsonyi ajándékötlet: üvegbe zárt muffin
Válassz egy jól záródó, lehetőleg másfél literes befőttes üveget. Szórd az aljára lisztet, tetejére a zabpelyhet, majd rá a sütőport és a fűszereket. Óvatosan öntsd rá a barnacukrot, rá a durvára összevágott diót, és végül a gyümölcskeveréket. Tegyél az üvegbe 12 db muffin sütőpapírt, és ne feledd beletenni a használati utasítást.
Az utasításhoz használd a Bradley Hand ITC betűtípust! Másold ki ezt a szöveget, és kinyomtatva tedd az üvegben elkészített muffinkeverék tetejére!
Karácsonyi muffinkeverék
Elkészítési útmutató: üss fel egy nagy tálba 2 db egész tojást, önts hozzá 3 dl tejet és 10 dkg olvasztott vajat. Fakanállal jól dolgozd össze, majd kis adagokban keverd hozzá az üveg tartalmát is. Ha már egyneművé kavartad, evőkanállal kanalazd muffin sütőformákba. Ha ügyes vagy, pont 12 darabot tudsz megtölteni úgy, hogy háromnegyedig legyenek. Vigyázz, ne töltsd túl, mert sütéskor ki fog folyni.
Tedd előmelegített sütőbe és 160-170 fokon süsüd 15-20 percen keresztül.
Ugye milyen egyszerű volt elkészítened?
Jó étvágyat hozzá!

2.
Karácsonyi muffin üvegbe zárva 

Gyorsan elkészíthető, elronthatatlan ajándék. Gyakorlatlanabb konyhatündérek is megpróbálkozhatnak vele.

Hozzávalók:
• 12 dkg rétesliszt
• 15 dkg finomliszt
• 1 csomag sütőpor
• 10 dkg mandulaforgács
• 15 dkg aszalt sárgabarack
• 12 dkg cukor

Keresek egy jó méretű és kellően tetszetős csatos vagy csavaros üveget, és a felsorolt hozzávalókat gusztusosan belerétegezem. Az üveghez csatolom a használati útmutatót is, amelyben felsorolom a muffin készítéséhez szükséges nedves alapanyagokat és az elkészítés pontos menetét.



A muffin készítéséhez szükséges még:
• 1 tojás
• 1 dl olaj
• 2,5 dl tej

A szöveg meg lehet az alábbi:
„Melegítsd elő a sütődet 180 fokra. A hozzávalókat rejtő üveg tartalmát öntsd egy mély tálba, adj hozzá tejet, olajat, tojást. Csomómentesen keverd el. Vedd elő a muffinformádat, papírkapszlival ágyazz meg benne, majd kanalazd bele a krémet a kapszlikba úgy, hogy ¾-ig legyenek. Ezután nagyjából 20 perc alatt süsd készre. Jó étvágyat! (A muffin elkészítése az ajándék kézhezvételétől számított 1-2 héten belül javasolt.)”

forrás: weihnachten.gportal.hu


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése